Psikolojik kalp ağrısı nasıl olur? Psikolojik kalp ağrısı nasıl geçer? Psikolojik kalp çarpıntısı belirtileri nelerdir ve kalp ağrısı nerede hissedilir? İşte psikolojik kalp ağrısı hakkında tüm merak edilenler!
Psikolojik kalp ağrısı, bireyde endişe, panik, korku ve b. duygular kapsamında oluşan duygulara, vücudunun verdiği tepki olmaktadır. Psikolojik kalp ağrısı, genellikle kısa sürmekte, belirtilen duyguların azalması ile de kalp ağrısı geçmektedir. Genel olarak bireyin, psikolojik kalp ağrısını gidermek kapsamında gerçekleştirebileceği eylemler mevcuttur.
Psikolojik kalp ağrısı, bireyin göğsünde hissedilmekte, ağrı nefes alıp verdikçe de artmaktadır. Doğal olarak belirtilen durum bireyi, mühim ölçüde rahatsız etmektedir. Peki tam olarak psikolojik kalp ağrısı nasıl geçer? Psikolojik kalp ağrısı belirtileri nelerdir?
Psikolojik Kalp Ağrısı nasıl Geçer?
Kalp ağrısının tedavisini gerçekleştirmek için her şeyden önce ağrının sebebi bulunmalıdır. Genel olarak bireyin kalp ağrısı kapsamında çeşitli testler gerçekleştirildikten sonra, kalp ağrısının psikolojik ya da fiziksel sebeplerden dolayı olduğu öğrenilebilmektedir. Psikolojik kalp ağrısı, normalde bireyin yaşadığı yoğun duygular kaybolduğunda, kendiliğinden düzelmektedir. Peki kalp ağrısı psikolojik olabilir mi?
Psikolojik kalp ağrısı; baş dönmesi, ölüm korkusu, terleme ve göğüs ağrısı ile birlikte meydana gelmektedir. Genel olarak belirtilen durum kapsamında bireyin panik yapmaması, sakinleşerek yüzüne soğuk su çarpması gerekmektedir. Şayet psikolojik kalp ağrısı, uzun süre geçmez ve bireyin yaşam kalitesini düşürürse, bu kapsamda uzman terapist kontrolü şart olmaktadır. Zira uzun vadeli psikolojik kalp ağrıları, çeşitli hastalıklara temel oluşturabilmektedir.
Genellikle psikolojik kalp ağrısı, bireylerin akut stresle karşılaştığı zaman koroner damarların tıkanması kapsamında olmaktadır. Şayet belirtilen durum, uzun süre devam ederse tüm bu etkenler iç damarların endotel denilen iç yüzünün zarar görmesine sebep olabilmektedir. Peki tam olarak psikolojik kalp ağrısı nasıl olur? Sebepleri nelerdir?
Psikolojik kalp ağrısından ziyade fizyolojik kalp ağrısının sebepleriyse, bu şekilde olmaktadır:
- Kalbe giden damarlardaki tıkanıklık sebebiyle gelişen göğüs ağrısı
- Kalbe kan akışının tıkanması ile gelişen kalp krizi
- Kalbi çevreleyen kesenin iltihaplanması ve b.
Psikolojik Kalp Hastalıkları / Psikolojik Kalp Ağrısı nasıl olur?
Psikolojik kalp ağrısı, aynı nitelikte çeşitli hastalıklara temel olabilmekte, bu kapsamda bireyin yaşam kalitesini mühim ölçekte azaltabilmektedir. Genel olarak psikolojik kalp hastalıkları ile bireyin ruhsal sağlığı arasında ince ip niteliğinde çizgi bulunmaktadır. Neredeyse psikolojik rahatsızlıklara sahip bireylerin %90-ı, aşırı stres, panik, yakınını kaybetme ve b. sebeplerden dolayı, psikolojik kalp hastalığı yaşamaktadır. Peki psikolojik kalp ağrısı nasıl olur konusu kapsamında rahatsızlıktan dolayı oluşan kalp hastalıkları hangileri?
Genel olarak psikolojik sebeplerden dolayı oluşan kalp hastalıkları, bu şekilde olmaktadır:
- Miyokart enfarktüsü
- Kırık kalp sendromu
- Dilate kardiyomiyopati
- Koroner arter hastalığı ve b.
Psikolojik kalp hastalıklarının, uzman kardiyolog eşliğinde çeşitli yöntemler kapsamında tedavi edilmesi gerekmektedir. Zira belirtilen durum kısa vadede herhangi bir tehlike arz etmese de uzun vadede bireyin sağlığı ve yaşamına geri dönüştürülemez zararlar verebilir. Psikolojik kalp hastalıklarının belirtileri, genellikle panik atak belirtilerine benzer olmaktadır.
Belirtilen durumun öğrenilmesi açısından, ağrının sebepleri analiz edilmeli, yapılan analizler kapsamında ortada herhangi bir fiziksel sebep olmamalıdır.
Strese Bağlı Kalp Çarpıntısı nasıl Geçer? / Psikolojik Kalp Ağrısı nasıl Olur?
Strese bağlı kalp çarpıntısı, bireyin koroner damarlarının tıkanması kapsamında gerçekleşmektedir. Strese bağlı ve b. sebeplerden dolayı oluşan kalp çarpıntısına tıpta aritmi, kalp uyarılarının oluşturduğu merkeze ise sinüs düğümleri denmektedir. Genel olarak kalp çarpıntısı, normal şartlarda dakikada 60-100 arası sinüs düğümü üreterek çarpmaktadır.
Belirtilen rakamın üstü, kısa vadede herhangi bir sorun arz etmemekte, uzun vadede ise bireyde yıkıcı sonuçlar oluşturabilmektedir. Peki tam olarak strese bağlı kalp çarpıntısı nasıl geçer? Genellikle belirtilen durum kapsamında tedavi, terapist ve uzman kardiyolog eşliğinde gerçekleşmektedir. Şayet kalp çarpıntısına sebep olan stres, belirli süre sonra geçerse, ona eşdeğer olarak kalp çarpıntısı da kaybolacaktır.
Bireyin kalp çarpıntısı sırasında, paniğe kapılmaması ve kendine sakin bir yer bularak soğuk su içmesi gerekmektedir. Psikolojik kalp ağrısı nasıl olur konusu kapsamında hastalığın belirtileri, erken teşhis açısından mühim öneme sahiptir.
Psikolojik Kalp Çarpıntısı Belirtileri / Kalp Ağrısı Psikolojik Olabilir mi?
Psikolojik kalp çarpıntısı kapsamında erken tedavi mühim öneme sahip olmaktadır. Peki tam olarak psikolojik kalp ağrısı belirtileri nelerdir?
Genel olarak bireyin psikolojik kalp çarpıntısı, aşağıdaki belirtiler kapsamında teşhis edilebilir:
- Baş dönmesi
- Terleme
- Göğüs ağrısı
- Nefes darlığı
- Ölüm korkusu ve b.
Hastalığın belirtileri, psikolojik olduğu için onlara sebep olan etkenlerin yok olması belirtilerin de azalmasına olanak sağlayacaktır.
Kalp Ağrısı nerede Hissedilir?
Kalp ağrısının sebepleri arasında doğrudan kalp olduğu taktirde, buna anginapektoris adı verilmektedir. Kalp ağrısı, tam olarak göğüs ortasında rahatsızlık, basınç ve huzursuzluk şeklinde oluşmaktadır. Peki psikolojik kalp ağrısı nasıl olur sorusu eşliğinde kalp ağrısının hissedildiği vücut bölgeleri hangileri?
Kalp ağrısı, ayrıca vücutta, aşağıda belirtilen yerlerde de hissedilmektedir:
- Sol kol
- Çene
- Göğüs orta hattı
Genellikle kalp ağrısının belirtilen yerlerde hissedilmesi, kısa süreli olmakta belirli süre sonra ağrı kendiliğinden geçmektedir. Şayet olası sebeplerden dolayı ağrı uzun vadeli devam ederse, kalp damarlarının tıkanması kapsamında birey mühim sorunlarla baş-başa kalabilir.
Anksiyete Kalbi Etkiler mi?
Kalp ağrısını tetikleyen etkenlerden biri de anksiyete olmaktadır.
Anksiyete bozukluğu kapsamında oluşan kalp ağrısı, bireyin endişe, panik ve b. olumsuz duygularına bedeninin verdiği cevap olarak nitelendirilmektedir.
Yapılan bir araştırma kapsamında yaygın anksiyete bozukluğuna sahip bireylerin, anksiyete olmayan bireylere kıyasla 6 kat daha fazla kalp krizi geçirme riski mevcuttur.
Kalp Ağrısı nasıl Ayırt Edilir?
Genellikle kalp ağrısının sağlığa olumsuz sonuçlarını minimuma indirgemek için erken teşhis mühim öneme sahip olmaktadır. Peki tam olarak kalp ağrısı nasıl ayırt edilir?
Genel olarak kalp ağrısı, aşağıdaki belirtiler çerçevesinde ayırt edilebilmektedir:
- Karın ağrısı
- Göğüste basınç
- Yorgunluk hissi baş dönmesi
- Mide bulantısı
- Nefes darlığı
- Sırt, kol ve çene bölgesindeki ağrılar ve b.
Kalp ağrısı, sunulan belirtilerden ziyade, uzman kardiyolog eşliğinde belirlenmelidir. Zira kalp ağrısının giderilmesi kapsamında ağrıya sebep olan etkiler, öğrenilmeli ve ağrı uzun vadeli olacak biçimde giderilmelidir. Psikolojik kalp ağrısı nasıl olur konusu kapsamında tüm bilgiler bu şekilde olmaktadır. Siz de belirtilen bilgiler çerçevesinde ihtiyacınızı gidererek, geleceğinizi şekillendirebilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Psikolojik Mide Bulantısı Nedenleri ve Belirtileri
Psikolojik çarpıntı nasıl anlaşılır?
Stresten kalp ağrısı nasıl olur?
Strese bağlı çarpıntı nasıl geçer?
Strese bağlı çarpıntılar, genellikle çarpıntıya sebep olan stresin kaybolması kapsamında ortadan kalkmaktadır. Birey, rahat bir yere geçip dinlenerek, süreci hızlandırabilir.